Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ώρα ευθύνης

Και να που φτάσαμε λίγες ώρες πριν τις κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων 40 χρόνων. Μέσα από αντιπαλότητες, από φωνές, απο πολιτικά χτυπήματα κάτω από τη μέση, από μπουγελώματα και χαστούκια πάνω από τη μέση.
Η αυριανή μέρα θα είναι μέρα ευθύνης για όλους μας, πρωτίστως όχι για την επιλογή που θα κάνουμε (σίγουρα και γι' αυτή) αλλά για την μοναδική ευκαιρία που έχουμε να αλλάξουμε, να αποφασίζουμε όχι για το αύριο αλλά για το μέλλον, όχι για τον εαυτό μας, αλλά για τον διπλανό, όχι για τα παιδιά μας, αλλα για όλα τα παιδιά.
Ήρθε η ώρα η κοινωνία να γίνει πραγματικά συλλογική και όχι ένα άθροισμα μονάδων που το μόνο που το νοιάζει είναι η εκπλήρωση των ατομικών συμφερόντων.
Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά, ο ένας πλάι στον άλλο.
Κοιτάζουμε στα μάτια τον συνταξιούχο που ζει χωρίς αξιοπρέπεια τα τελευταία χρόνια του, τον άνεργο που φτάνει σε αδιέξοδο, την κακοποιημένη γυναίκα, τον μετανάστη που μαζεύει σίδερα στα σκουπίδια, τον άπορο που περιμένει ένα πιάτο φαΐ στο συσσίτιο, τα παιδιά που βλέπουν τους γονείς τους σε απόγνωση και ψηφίζουμε γι' αυτούς, αλλάζουμε γι' αυτούς.
"Είμαστε εις το «εμείς» κι’ όχι εις το «εγώ»" και μετά απο σχεδόν διακόσια χρόνια είναι καιρός να το καταλάβουμε και να το πραγματώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου